Stoverij met frieten
Als goede Vlaming was het tijd dat we nog eens stoverij met frieten maakten. Ik denk dat het al meer dan 18 maand geleden was dat ik er nog eens gegeten had, tenzij misschien 1 keer in Febuari. Mmjamm...
Maar welk bier te gebruiken? Uiteindelijk een Hongaarse pint geselecteerd, donker uiteraard. Bleek dat daar gelijk veel zout in zat. Hmmm, met als gevolg dat we de saus moesten verdunnen met een ander Australisch donker bier. Enfin... hoe meer bier hoe meer plezier!
De Smiths vonden het trouwens best wel lekker. Zelfs de zelfgemaakte mayonaise mengelde meer dan vlot met de stover-saus. Wat moet een mens nog meer hebben?
1 Reacties:
hoi,
jullie raden nooit wat er deze middag (zaterdag 30 juni ) op het menu staat : Biefstuk friet met sla, tomaten en mayonaise
volgens Piet Huysentruyt is het enige echte goede bier om stoverij te maken Rodenbach uit Roeselare!
Al eens geprobeerd om de aussies "Mosselen met frieten" voor te schotelen ?
groetjes
Een reactie posten
<< Home